Wie komt in aanmerking voor hulp? 

Het Hulpfonds is bedoeld voor inwoners van Heumen, Malden, Overasselt en Nederasselt die een tijdelijk materieel of financieel probleem hebben en hiervoor niet in aanmerking komen voor andere regelingen of voorzieningen. Ook moet duidelijk zijn dat de hulp perspectief biedt op een structurele oplossing voor het probleem.

Onderstaand geven wij u enkele voorbeelden

  1. Iemand kan werk krijgen, maar wel acht kilometer ver weg. Het hulpfonds kan hem dan helpen met een fiets.
  2. Iemand moet accountantskosten maken voor de fiscale afwikkeling van het bedrijf dat hij heeft moeten stopzetten (dat is nodig om in de schuldhulp te komen). Het hulpfonds kan deze eenmalige kosten voorschieten of schenken.
  3. Iemand kan weer werk krijgen, maar moet er reiskosten voor maken, die hij niet kan betalen in de weken waarin hij nog geen loon en reiskostenvergoeding ontvangen heeft. Het hulpfonds kan die kosten voorschieten of geven.
  4. Iemand kan eenmalig onvergoede medische kosten hebben, bij voorbeeld na een ongeval, die hij niet kan betalen. Maar hij moet die kosten wel maken om weer aan het werk te kunnen gaan.
  5. Iemand kan een huurschuld hebben, maar er is uitzicht dat hij eruit komt en dat hij toegang gaat krijgen tot de schuldhulpverlening van de gemeente. Maar er is nu meteen een bedrag nodig om problemen met de verhuurder te voorkomen.

 

U kunt zich aanmelden met het bijgaande aanvraagformulier

Het ingevulde en ondertekende formulier kunt u opsturen naar: Stichting Hulpfonds Heumen, Postbus 14, 6580 AA, Malden.
of per email verzenden naar: aanvraag@hulpfondsheumen.nl